İstemek "istiyorum" demek değil, harekete geçmektir. (A.Maurrois)

Değerli Büyüklerim, Kardeşlerim, hemşerilerim...

Değerli Büyüklerim, Kardeşlerim, hemşerilerim ;

Yaylacık Köyü kalkındırma ve sosyal  Yardımlaşma derneğimiz 1994 yılında faaliyetlerine başlamış, merkezi İstanbul Güngören de  olan bir köy derneğidir. Köy Derneği olmasına karşılık, kurumsal yapısı ve üye sayısı ile birçok İlçe hatta İl derneğinden daha güçlü bir yapıya sahiptir. Dernekçilik gerçekten de meşakkatli bir iştir, kurmak kolaydır ama yaşatmak büyük özveri istemektedir. Bu sebeple derneğin faaliyetlerinin aksamadan bugünlere ulaşmasına katkı sağlayan tüm geçmiş yönetim kurulu başkanlarına, yönetim ve denetim kurulu üyelerine şükranlarımı sunuyor ahirete intikal edenleri de Rahmetle anıyorum.

Yöneticiler kadar üyeler de derneğin vazgeçilmezidir. Üye olmazsa derneğe, dernekçiliğe çok da fazla ihtiyaç kalmamaktadır. Ancak üyeler varsa yapılan faaliyetlerin bir anlamı bulunmaktadır. Derneğin üyelere, üyelerin de derneğe karşı sorumlulukları bulunmaktadır. Derneğimizin, önümüzdeki yıllarda daha geniş bütçelerle, daha etkin çalışan bir dernek hüviyetini kazanması için hepimiz, yönetim, denetim ve tüm üyelerimizle birlik beraberlik içinde çalışacağımıza inanıyoruz. Önemli olan derneğimize gerçekten kurumsal bir kimlik kazandırabilmektir. Amacı Köylülerimize ,Üyelerimize ve Vatandaşlarımıza hizmet olan bir yapıyı BİRLİK VE BERABERLİK çatısı altında oluşturmaktır

Bu manada şeffaf, güvenilir bir yönetim anlayışıyla faaliyet gösteren örnek bir dernek olabilmek için bütün hemşerilerimizin destek ve yapıcı eleştirileri dernek yönetimlerinin önünde ışık olacaktır.

Değerli dostlar; bunun için derneğimize olan destekleriniz kadar önemli olan bir diğer hususta şudur: Dernek yönetimlerini denetlemeniz ve sorgulamanızdır.

YAYLACIK KÖYÜ DERNEK BAŞKANI

Ersin Ak