Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. (Montaigne)

Üyelik Bilgilendirme

ÜYELİK BİLGİLENDİRME

18 yaşını bitiren ve medeni haklara sahip olan derneğin amacını benimseyen herkes dilekçe ile başvurarak yönetim kurulunun kararı ile derneğe üye olur.

Derneğimize üye olmak isteyen kamu hizmeti görevlileri 2908 sayılı yasanın 16. maddesi gereğini yerine getirmek zorundadır.

Yönetim kurulu üyelik için yapılan müracaatları 30 gün içinde karara bağlar. Üç farklı üyelik sekli mevcuttur;

Asli: Yaylacık köyü mensubu olan herkes asil üye olarak kaydedilir.

Şeref: Derneğe maddi ve manevi yardımda bulunacak kimselere genel kurul kararıyla verilir

Fahri: Derneğe maddi ve manevi yardımda bulunacak kimselere yönetim kurulu kararıyla verilir .

Yükümlülüklerini ödemek ve dernek başkanlığına yazı ile bildirmek şartı ile her üye dilediği zaman üyelikten çıkabilir.

Üyelerden derneğe yıllık aidatını yazılı uyarıya rağmen bir yıl süre içerisinde ödemeyenler yönetim kurulu kararıyla üyelikten çıkartılabilirler.

Ayrıca üyelik hakkini kaybedenler ve bu hakka sahip olmadıkları sonradan fark edilenlerin üyelikleri sona erer.

Dernek Kararları: Derneğe maddi ve manevi yardımda bulunacak kimselere yönetim kurulu kararıyla verilir.

Derneğin asıl üyeleri, derneğin kuruluşunda görev yapan Geçici Yönetim Kurulu üyeleri ile daha sonra müracaatları üzerine Yönetim Kurulu'nca üyeliğe kabul edilen kişilerdir.

Fiil ehliyetine sahip bulunan; derneğin amaç ve ilkelerini benimseyerek bu doğrultuda çalışmayı kabul eden ve mevzuatın öngördüğü koşulları taşıyan her gerçek ve tüzel kişi derneğe üye olma hakkına sahiptir.

Üyelik başvurusunda, tebliğat adresi olarak, normal posta adresinin yanı sıra bir elektronik posta adresi ve mobil telefon numarası  Anne adı baba adı  T.Ç kimlik No verilmesi zorunludur.

Üyelik başvurularında en az 3 (üç) üyenin referans olması koşulu aranır.

Dernek Başkanlığı'na yazılı olarak yapılacak üyelik başvurusu, Yönetim Kurulu'nca en çok otuz gün içinde "üyeliğe kabul" veya "isteğin reddi" şeklinde karara bağlanır ve sonuç yazıyla başvuru sahibine bildirilir. Başvurusu kabul edilen üye, bu amaçla tutulacak deftere kaydedilir.

Bütün dernek üyeleri, üyeliğe ilk kabul edildiklerinde bir defa "Giriş Ödentisi", daha sonra üyelik süresince de aylık "Üyelik Aidatı" olarak belirlenen miktarı ödemeyi kabul eder.

Derneğe ve amaçlarına maddi veya manevi bakımdan önemli destek sağlamış bulunanlar, Yönetim Kurulu kararı ile "Onursal Üye" olarak kabul edilebilir. Onursal üyeler Genel Kurullara katılabilirler, oy kullanamazlar. Onursal üyelerin aidat ödeme zorunluluğu bulunmamaktadır.

YAYLACIK KÖYÜ KALKINDIRMA VE SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

YILLIK OLARAK AİDAT ALMAKTADIR BU AİDAT MİKTARI  O YILDAKİ EFLASYONA GÖRE BELİRLENMEKTEDİR

DERNEĞİMİZ AİDAT VE BAGIŞLARLA AYAKDA DURMAKTADIR

.

ÜYE OLMAK IÇIN HANGI BELGELERE IHTIYAÇ VAR?

Ana Sayfa / Üye olmak için hangi belgelere ihtiyaç var?

Derneğe üye olmaları Kanunla veya Mahkeme kararıyla yasaklanmamış olan ve dernek tüzüğüne göre üye olma şartlarını taşıyan kişilerin derneğin yönetim kuruluna yapacakları yazılı üyelik başvuruları,
yönetim kurulunca görüşülerek en çok otuz gün içinde üyeliğe kabul veya isteğin reddi şeklinde karara bağlanıp, sonucun müracaat sahibine yazı ile duyurulması zorunludur.

Yönetim kurulunca, karar defterine alınan karar ile üyeliğe kabul edilmiş bulunanlar dernek üyesi olurlar.
Üyeliğe kabul kararının tarih ve sayısı ile üyenin kimlik bilgileri ve aidat ödentileri üye kayıt defterine kayıt edilir.

Dernek Üyeliği Başvuru Formu Örneği İçin Tıklayın

Bu hususlar ışığında dernek üyeliğinin aşamaları şunlardır:

1) Üye olmak isteyen kişinin matbu bir üyelik formu veya yazılı dilekçe ile derneğe üye olmak istediğine dair müracaatı.
2) Kişinin yazılı üyelik başvurusunun derneğin evrak kayıt defterine (gelen evraka) kaydedilmesi.
3) Yönetim kurulunca karar defterine karar alınarak kişinin üyelik başvurusunun kabulü veya reddi yönünde karar alınması.
4) Üyelik başvurusunun kabulü halinde, kişinin ad, soyad ve T.C. kimlik bilgileri Yer alan kimlik fotokopisi ile birlikte üye kayıt defterine kaydedilmesi.
(Üyeliğe giriş tarihi kısmına, yönetim kurulu kararının tarih ve sayısı yazılmalıdır.
Ayrıca üyeliğe kabul edilenlerin "üyelik başvuru evraklarının", ilerde doğabilecek bir uyuşmazlığa karşı bir klasörde muhafaza edilmesi gerekmektedir).
 5) Kişiye üyeliğinin kabul veya reddedildiğine dair sonucun yazılı olarak bildirilmesi.
Gönderilen sonuç yazısının, derneğin evrak defterine (giden evraka) kaydedilmesi.

Not: Derneğin, ilk genel kurul toplantısının yapılacağı tarihe kadar,
dernek tüzüğünde sayıları belirtilen yönetim ve denetim kurulları üye tam sayısının asıl ve yedeklerini oluşturabilecek  sayıdan az olmamak üzere üye kayıt edilmesine ihtiyaç bulunmaktadır.

(Örneğin: Dernek tüzüğüne göre yönetim kurulu 5 asıl ve 5 yedek, denetim kurulu 3 asıl ve 3 yedek üyeden oluşuyor ise;
genel kurulda bu organların oluşturulabilmesi için derneğin (5+5+3+3) en az 16 kayıtlı üyesinin bulunması gerekmektedir.)

Dernek Üyeliğine İlişkin Önemli Hususlar:

Üyelik için kanunda veya tüzükte aranılan nitelikleri sonradan kaybedenlerin dernek üyeliği kendiliğinden sona erer.
Üyeliği sona eren veya erdirilenlere ilişkin gerekli bilgiler, üye kayıt defterindeki ilgili üye sayfalarına gerekçesiyle birlikte belirgin şekilde işlenmelidir.

Hiç kimse, dernekte üye kalmaya zorlanamaz. Her üye yazılı olarak bildirmek kaydıyla, dernekten çıkma hakkına sahiptir.
Ancak çıkan üye, varsa derneğe üye bulunduğu döneme ilişkin aidat borcunu ödemekle yükümlüdür.

Tüzükte üyelerin çıkarılma sebepleri gösterilebilir.

Tüzükte çıkarma düzenlenmemişse üye, ancak haklı sebeple çıkarılabilir.
Bu çıkarma kararına, haklı sebep bulunmadığı ileri sürülerek itiraz edilebilir.
.